curry

Vegetarische curry

Mon. 20 January 2020

Back to Recepten

voor de curry pasta

  • 1⁄2 chilipeper, grof gehakt
  • 2 tenen knoflook
  • 2 stengels citroengras, het witte gedeelte grof gehakt
  • 2,5 cm vers laos, geschild en grof gehakt
  • 3 sjalotten, grof gehakt
  • 1⁄2 kopje verse koriander

de rest

  • 400 g of 4 grote wortelen, in mooie grote stukken gesneden
  • 400 g of 4 zoete aardappelen, geschild en in mooie grote stukken gesneden
  • 1 paksoi, afgespoeld en in stukjes gesneden
  • 500 ml kokosmelk
  • 1⁄2 kop gezouten cashewnoten
  • Citroensap, een paar druppels
  • Zout, naar smaak
  • Sesamolie
  • Huisgemaakte bouillon
  • Arrowroot of maizena om te binden
  • Chilipeper
  • 1⁄2 kopje verse koriander


Currypasta: mix alle ingrediënten in een blender tot een gladde massa. Voeg wat water toe naar wens

Bak de pasta in sesamolie of andere olie en voeg de wortel en wat zout toe. Stoof 5 minuten en voeg dan de zoete aardappelen toe. Stoof een paar minuten en voeg de kokosmelk toe. Laat de vloeistof een beetje inkoken. Als de groenten zacht genoeg zijn voeg je de paksoi, het citroensap en de bouillon toe en breng het aan de kook. Bind met de arrowroot. Breng op smaak met zout en serveer met verse koriander en fijngehakte rode peper en de cashewnoten.

Lekker bij gierst of basmatirijst, geblancheerde groenten, gemarineerde tofu en een knapperige groene salade