Sushi
- 600 ml water
- Een snuf zout
- 1⁄2 el agavesiroop
- 1 tl rijstazijn
- Umepasta of gepureerde umeboshi's
- 1 avocado in kleine stukjes
- 1 stuk tofu, gebakken en gemarineerd met agavesiroop en sojasaus
- 1⁄2 komkommer in kleine reepjes
- 1⁄2 peper, in kleine reepjes
- Sesamzaadjes
- Gember pickle
- 4 sushinori-vellen
- 1 sushimat
Serveren:
- Shoyu en water om te dippen
- Wasabi
- Meer gember pickle
Breng het water, de rijst, de agavesiroop, de azijn en het zout aan de kook en laat dit op het kleinste vuur 45 minuten sudderen. Schep het in een kom en laat het afkoelen.
Bak de tofu in sesamolie, laat afkoelen en snij in mooie reepjes.
Zet alle ingrediënten klaar. Leg het nori-vel op de sushimat.
Neem een hand vol rijst en leg deze op het onderste 2/3 van het nori-vel. Laat 1 cm op de bodem vrij. Leg de overige ingrediënten in het midden. Maak de boven- en onderkant van het vel een beetje nat en rol de sushi op.