pumkin

Pompoensoep

Mon. 20 January 2020

Back to Recepten

  • 500g pompoen, bij voorkeur hokkaido. Van de pitten ontdaan en grof gesneden met schil en al als het een hokkaido is
  • 1 grote aardappel, geschild en in stukken gesneden
  • 1 ui, geschild en in stukken gesneden
  • 1 stengel bleekselderij, gewassen en in stukken gesneden
  • 2 tl komijnpoeder    
  • 5 centimeter gember, geraspt met schil en al
  • Sesamolie
  • Zout
  • Bosui, fijn gesneden
  • 1⁄2 blikje kokosmelk (400ml)

Bak de ui met wat zout goudbruin. Voeg de pompoen, aardappel en bleekselderij toe en bak het ongeveer 10 minuten. Voeg de komijnpoeder, de kokosmelk en de bouillon toe totdat de pompoen onder staat. Kook dit gedurende een half uur en pureer het daarna met een staafmixer. Breng op smaak met zout, pers de gember boven de soep uit en maak de soep af met de bosui.