Dadeltaart
De basis
- 100 g amandelen
- 150 g medjoul dadels, zonder pit
- Snufje zout
De vulling
- 150 g cashewnoten (rauw) bij voorkeur 6 uur geweekt
- 50 g amandelen (rauw) bij voorkeur 6 uur geweekt
- 100 g agavesiroop
- 100 g gesmolten kokosolie
- Sap en rasp van 1 citroen
- Snufje vanillepoeder
- 200 g bosvruchten
- taartvorm van 18cm
- Bakpapier
- Blender
De basis:
Maal de amandelen in de blender. Doe dan de dadels en een snufje zout erbij. Leg het bakpapier in de taartvorm.
De topping:
Maal de noten in de machine. Voeg de agavesiroop, de kokosolie, de rasp en het sap van de citroen en de vanillepoeder toe. Schep de helft van het mengsel op de bodem. Maal de andere helft samen met de bosvruchten in de blender en verdeel dit mengsel over de eerste helft.
Zet een uur in de vriezer. Minstens een half uur voor het serveren in de koelkast zetten om weer wat zacht te laten worden.