jelly

Fruit gelei

Mon. 20 January 2020

Back to Recepten

  • 200 g fruit (granaatappel, aardbeien, frambozen, bosbessen)
  • Verse munt
  • 1/2 liter verse sap ( appelsap of andere sap naar smaak)
  • Agavesiroop of rijststroop naar smaak
  • 5 g agar-agar poeder
  • 1 el arrowroot
  • Geroosterde amandelsnippers, ter garnering
  • Ovenschaal met bakpapier of folie


Doe wat bakpapier of huishoudfolie in een platte ovenschaal als je plakjes wilt maken of gebruik kleine kommetjes. Leg het fruit in de schaal.
Giet het sap in een pan, samen met de siroop en de agar-agar. Breng aan de kook en laat sudderen tot alle agar is gesmolten (een paar minuten). Meng de arrowroot met een el water en giet bij het mengsel en roer gedurende 1 minuut.  Giet het sap nu over het fruit en koel af tot kamertemperatuur. Laat het in de koelkast helemaal afkoelen. Rooster de amandelsnippers samen met wat agavesiroop in de oven op 180 ° C gedurende 8 minuten.
Snijd de gelei in plakjes en garneer met amandelen en munt.