Felaffel
- Gedroogde kikkererwten 200g
- 1/2 Ui in kwarten
- Verse peterselie 4 el
- Verse koriander 4el
- Zout 1 tl
- Pepervlokken (gedroogd) 1/2 tl
- Knoflook 4 tenen, fijngehakt
- Komijn 1tl
- Bakpoeder 1 tl
- Bloem of arrowroot 4el
- Eventueel bulgur of couscous of rijst, om het stevig te maken
- Sesam- of zonnebloem olie om te frituren
Geweekte kikkererwten en ui in de blender. Voeg als de structuur goed is peterselie, koriander, zout, pepervlokken, knoflook en komijn toe en roer. Voeg het bakpoeder, de bloem en eventueel wat bulgur of andere gare granen toe. Laat het in de koelkast staan om het af te laten koelen (dit is erg belangrijk).
Maak balletjes (ik gebruik de kleinste ijslepel). Voeg wat meer bloem toe als het niet plakkerig genoeg is. Frituur in sesam- of zonnebloemolie tot ze goudbruin zijn.
Lekker met tahinsaus, pitabroodje of rijst, een salade, groenten. mmmmmmmmm