Dressings
Maak genoeg, je kunt het enkele weken in de koelkast bewaren!
Voor alle recepten: mix de ingrediënten tot een gladde massa in een blender of met een staafmixer.
Mosterddressing
- 1 el mosterd
- 150 ml zeer goede olijfolie
- 50 ml witte wijnazijn
- 1 teen knoflook (je kunt dit ook weglaten)
- Zout naar smaak
- Wat zoetigheid naar smaak (honing, rijststroop, agavesiroop)
Dit is een zeer goede basis om ook andere dressings van te maken, je kunt er allerlei soorten kruiden aan toevoegen, zoals basilicum of zelfs rucola, meer knoflook, honing, wat je maar wilt. Zelfs restjes, bijvoorbeeld gekookte worteltjes of geroosterde paprika
Cocktaildressing
- 50 g amandel pasta
- 50 g ketchup
- 1 tl zout
- 50 ml rijstmelk
- 30 ml azijn
- 50 ml witte wijn
Je kunt evt knoflook of wat mierikswortel toevoegen
Tahin dip voor felaffel of voor een salade
- 100 ml witte tahin
- 2 tenen knoflook
- 5 ml rijstazijn
- 100 ml water, afhankelijk van hoe vloeibaar je het wilt
- Zout
- Komijnzaad, gemalen
Tomatenvinaigrette
- 100 ml aceto balsamico
- 400ml tomaten, vers of uit een pakje
- 4 tenen knoflook
- 1⁄2 el rode peperpoeder
- 400 ml olijfolie
- 100 ml zonnebloemolie
- Basilicum
- Zwarte peper
- Zout
- wat zoetigheid naar smaak zoals bosbessendixap of agavesiroop