Chocolade mousse
- Kokosmelk, 1/2 kop (150 ml)
- Rijstmelk, 200ml
- Agavesiroop, 50ml
- Agar-agar vlokken, 4 gram
- Cacaopoeder ongezoet, 15g
- Kaneelpoeder, een snuf
- Zeezout, een snuf
- Arrowroot, 20g (of anders maizena)
- Kokosrasp, ter garnering
- Bosfruit, ter garnering
Breng de kokosmelk, agavesiroop, agar-agar, cacao, kaneel en zout aan de kook. Roer en laat sudderen tot de agar-agar is gesmolten.
Los de arrowroot op in wat water en roer het in de pan. Laat het 1 minuut sudderen terwijl je roert. Laat afkoelen. Zet het in de koelkast totdat het stevig is. Doe het dan in de blender of zet de staafmixer erin tot het romig is.
Serveer in mooie schaaltjes of glazen en garneer met bosfruit en kokosrasp.