cabbage

Kool pickle

Mon. 20 January 2020

Back to Recepten

Het eten van pickles (ook wel geperste of gepekelde groenten of tafelzuur) is erg gezond voor je. Het is zeer licht verteerbaar, zit boordevol goede vitaminen en is heel erg goed voor een gezonde bloedsuikerspiegel. Bovendien, als je gefrituurd voedsel eet zoals falafel, helpt het om de olie te verteren en zorgt het voor balans in je menu.


Hier is een eenvoudig recept voor een kool pickle

  • 1⁄2 kool, heel dun gesneden (ik snijd hem met een mandoline)
  • 2 tl zout
  • Andere kleurrijke groenten, zoals een stukje rode paprika, 1 rode ui, een handje radijs


Masseer alles 5 minuten met je handen en laat het dan een tijdje (minimaal een uur) rusten met een bord met iets zwaars erop. De vloeistof komt uit de groenten en de melkzuurbacteriën gaan hun werk doen. Het is erg belangrijk om het niet op een koele plaats te bewaren, dit stopt het werk van de bacteriën.
Controleer voor het serveren of het niet te zout is. Als dit het geval is, spoel het dan een beetje uit. Serveer met kruiden, sprouts, zaden.



Dit is zo gezond dat je het elke dag kunt eten!